Без предварително плащане!

Плащате на място, само с номера на ваучера. Научи още »

Абонирайте се

Оферти на e-mail и във Facebook

Предложете оферта

Открийте много нови клиенти

Екскурзия в Мароко - потопи се в ориента, едно незабравимо приключение за 1858 лева вместо 2136 лева

Мароко - страна пълна с чудеса и хилядолетни традиции. Както никоя друга страна в Африка, тук ще бъдете очаровани от величествените декори, играта на цветовете, оживените пазари и пустинята, които са пленявали не веднъж филмови режисьори, художници и писатели. Днес Мароко е магнит за любителите на слънцето и културните забележителности, а все по-често и за активните туристи, привлечени от предизвикателствата на планините и пустинята.

 • Оригинална цена
  2136.00 лв
 • Цена за теб
  1858.00 лв
 • Спестяваш
  278.00 лв
 • Отстъпка
  -13%
-13%
Твърде късно! Офертата е изтекла :(
Вижте какво е актуално сега »

ПОДРОБНОСТИ ЗА ОФЕРТАТА

 • Редовни полети на авиокомпания Луфтханза през Франкфурт до Казабланка;
 • Подбрани хотели 4* и 5*;
 • 1 нощувка със закуска в хотел Business Hotel 4*  в Казабланка ;
 • 1 нощувка със закуска в хотел Rabat International 5* в Рабат;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел Menzeh Zalagh 4* във Фес;
 • 2 нощувки със закуски в хотел El Andalous 4*   в Маракеш;
 • 1 обяд и 1 вечеря в местен ресторант;
 • Водач от Дрийм Холидейс по време на пътуването
 • Богата екскурзионна програма: Казабланка - Рабат - Мекнес - Волубис - Фес;
 • Бени Мелал - Маракеш;

Програма на екскурзията:

ПЪРВИ ДЕН 29.04.2013 - София – Франкфурт – Казабланка
Заминаване от Летище София, Терминал 2, с редовен полет на авиокомпания Луфтханза, София – Франкфурт – Казабланка. Багажът се чекира директно до Казабланка. Посрещане на летището в Казабланка от представител на фирмата – партньор. Трансфер до хотел Business Hotel 4* www.hotelbhcasablanca.com или подобен. Настаняване и нощувка.

ВТОРИ ДЕН 30.04.2013 - Казабланка – Рабат
Закуска (бюфет) в хотела. Турът започва с обиколка из забележителностите на Казабланка. Посещават се пристанището, старата Медина, площад Мохамед V, оживена търговска улица, с множество жилищни блокове, датиращи от 1930 г., площадът на Обединените Нации, който е проектиран от френския архитект Йозеф Мараст, Парк на Лигата на арабските държави, построен през 1925 г. и предлага голяма площ покрита със зеленина, палмови дръвчета, аркади, дървени перголи и кафенета със сенчести тераси, както и впечатляващата и новопостроена джамия Хасан II, втората по големина в света. Турът в джамията трае час и половина и позволява на посетителите да видят вътрешността на една от малкото джамии в Мароко, която е достъпна и за тези, които не са мюсюлмани (Джамията е затворена за посещения всеки петък сутрин).
Свободно време за обяд.
Следобед отпътуване към Рабат – 91 км., около 1,5 часа. Обиколка на Рабат. Разглеждат се старата Медина, живописната Казба (малко селце от арабски) на Оудая, музеят и портата на Оудая, построена по време на династията Алмохад, добре запазената кула Хасан и Челата, които са построени от Меринидите през 12-ти и 13-ти век, мавзолеят на Мохамед V, мястото където лежи тялото на бащата на настоящия крал, синагогата, Кралският Дворец отвън и областната управа.
Трансфер до хотел Rabat International www.hotelrabat.com в Рабат, настаняване и нощувка.

ТРЕТИ ДЕН 01.05.2013 - Рабат – Мекнес – Волубилис – Фес
Закуска в хотела. Отпътуване за Мекнес (138 км.) , град, който е основан през 9-ти век от берберите Зената. Посещение на този бивш имперски град на Мароко. Разглеждат се: старите стени, басейнът Агудал, който е използван за напояване на кралските градини и забавление на любимите наложници; кралските конюшни, хамбари и къщата на водата (Дар ел Ма) на Мулай Исмаил, които били посторени през 17-ти и 18-ти век, за да поят, хранят и подслоняват 12-те хиляди коне на султана; Баб ел Мансур - една от най-красивите порти, които могат да се видят в Мароко; мавзолеят на Мулай Исмаил, едно от малкото свети места, които могат да бъдат посещавани и от хора, които не са мюсюлмани.
Свободно време за обяд.
Отпътуване до намиращите се в близост останки на Волубилис (30км.), датиращи от римско време. Тези впечатляващи и добре запазени римски останки, включват приблизително 30 подови мозайки, датиращи от 25 г. преди Христа. Продължаваме към Фес (75км.). Трансфер до хотел Menzeh Zalagh 4* www.zalagh-palace.ma във Фес, вечеря и нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН 02.05.2013 – Фес
Закуска в хотела. Обиколка из културните забележителности на Фес - религиозната столица на Мароко. Разглеждат се старата и новата Медина, включително посещение на религиозни училища на Бу Инания и Атарин, датиращи от 14-ти век , наричани „медерсас”, впечатляващият лабиринт на занаятчиите, който е обявен от ЮНЕСКО за едно от световните културни наследства. По време на този тур, може да се спре за снимки на някои други забележителности, като внушителната порта на Баб Боу Желуд, великолепният фонтан в двореца Нежарин, древните стени и великолепния вход на Кралския дворец.

Обяд в Palais Menebhi (включен в пакетната цена). Насладете се на лекия марокански обяд, включващ три ястия, в старата медина на Palais Menebhi, който представлява стар частен дворец, първоначално построен като дом за Великия марокански везир, а по-късно ползван като дом от френския генерал Лиутей в периода, в който е управлявал Мароко (Напитките се заплащат допълнително).

Следва шопинг тур из типичните марокански сукове – занаятчийските сергии на Фес, обявени от ЮНЕСКО за световно наследство. Разделени на малки сергии в зависимост от продаваните стоки, този голям лабиринт предлага ръчно изработени марокански стоки, като чехли „бабуш”, дървени, месингови, железни и бронзови изработки, бижута, кафтани, килими, грънци, подправки, антики и др.
Вечеря в хотела и нощувка.

ПЕТИ ДЕН 03.05.2013 - Фес – Бени Мелал – Маракеш
След закуска, отпътуване към Бени Мелал – 483 км. (около 7 часа), един от земеделските центрове на Мароко. Преминава се през Имузер - доминиращ в равнината на река Себу, хълмът на Ифран в областта на езерото, Азру - берберско градче, известно с неговите златни казби и център за ръкоделия.
Свободно време за обяд.
Продължаваме за Маракеш.
Площадът „Джема ел Фна” и „Ксар ел Хамра”
Какъв по-добър начин да се потопите в живота на Маракеш от този, да започнете с посещение на площада „Джема ел Фна” (главният площад на Маракеш). Посещението ще бъде по залез слънце, тогава когато площадът е най-оживен. Започваме нашата вечер навън на този известен площад, където посетителите могат да се разходят наоколо в свободното си време, да се насладят на невероятните истории на разказвачите, заклинатели със змии, художници, рисуващи с къна, амбулантни търговци от всякакъв вид. Продължаваме пеша до Ксар ел Хамра, който представлява риад, разположен в близост до площада и е бившия дом на пашата на Маракеш. Тук ще се насладите на меню с асортимент от марокански салати, таджин от пиле с лимон и маслини, резени портокал, поръсени с канела и розова вода за десерт. Гостите ще бъдат забавлявани от арабско - андалусийски квартет и кючекчини (Напитките се заплащат допълнително).

Нощувка в хотел Андалус 4* www.elandalous-marrakech.com в Маракеш.

ШЕСТИ ДЕН 04.05.2013 - Маракеш
Закуска в хотела. Полудневна обзорна екскурзия из културните забележителности на Маракеш. Разглеждат се Медината, заровена в старите имперски стени; известното минаре Кутубия - един от шедьоврите на ислямската архитектура; казбата – известна крепост, от където ще достигнем до Саадинските гробници, датиращи от 16-ти век; ще имате възможността да се насладите на прекрасната испано-мавританска архитектура, заобикаляща гробището на кралското семейство; следва посещение на останките на „несравнимия” дворец Бади, където са били построени 360 стаи за около 25 години, започнати през 1578, за да бъдат използвани впоследствие за празненствата по време на фестивалите. Следва посещение на аристократичния дворец Бая, където ще видите пищните градини в мавритански стил, които се намират в двора на голям дворец с красиво изрисувани стаи. Тура завършва с разходка през известния площад Джема ел Фна, който е бил място за срещи на търговци в Северозападна Африка в древни времена.
Свободно време за обяд.
Следва посещение на колоритните сукове на Маракеш. Ще имате възможността отново да се потопите в занаятчийски сергии на Маракеш. Тук се предлагат ръчно изработени марокански стоки, като чехли „бабуш”, дървени, месингови, железни и бронзови изработки, бижута, кафтани, килими, грънци, подправки и антики.

По желание: Фолклорна вечер с шоу програма в „Chez Ali’s Fantasia”
Цена: 55 евро/човек
Ще имате възможността да изживеете едно грандиозно фолклорно шоу, което включва мъже и жени от племена от различни краища на страната. Както и да опитате традиционната мароканска кухня. Вечерята вклюва супа харира, печено месо със сушени сливи, кус-кус с пресни зеленчуци и плато с пресни плодове, всичко това сервирано в традиционни кайдалски палатки. Връхната точка на вечерта е шоу с арабски коне, яздени от акробати и конници, които едновременно стрелят със своите пушки и демонстрират традиционните форми на военни битки (Напитките се заплащат допълнително).

СЕДМИ ДЕН 05.05.2013 - Маракеш – Казабланка
Закуска в хотела. Полудневно посещение на планините Атлас „Долината Оурика”. Около 45 мин. път с кола във всяка посока.
Свободно време за обяд.
Отпътуване за Казабланка – 240 км., около 3 часа.

По желание: Вечеря в „Rick’s Café”
Цена: 55 евро/човек
Ще имате възможността да се върнете назад във времето, 1940 г. и Втората Световна Война, Казабланка, малко заведение, наименувано “Rick’s Café Americaine”. Насладете се на музиката на пианиста Сам, който свири „As the time goes by”, докато Вие се наслаждавате на френска вечеря, включваща три ястия. Това е връхна точка из забележителностите на Казабланка (Напитките се заплащат допълнително).

Трансфер до летището в Казабланка за обратен полет до България.

Цената в Eвро, на човек в двойна стая и включва:

 • Двупосочен самолетен билет София – Франкфурт – Казабланка – Франкфурт – София с авиокомпания Луфтханза;
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 15 000 евро;
 • 1 нощувка със закуска в хотел Business Hotel 4* www.hotelbhcasablanca.com или подобен в Казабланка;
 • 1 нощувка със закуска в хотел хотел Hotel Rabat International 5* www.hotelrabat.com или подобен в Рабат;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел Menzeh Zalagh 4* www.zalagh-palace.ma или подобен във Фес;
 • 2 нощувки със закуски в хотел El Andalous 4* www.elandalous-marrakech.com или подобен в Маракеш;
 • Обяд в Palais Menebhi във Фес;
 • Вечеря в Ксар ел Хамра в Маракеш;
 • Всички трансфери по програмата;
 • Обслужване на български език;
 • Всички гореспоменати посещения и входни такси;
 • Представител на Дрийм Холидейс БГ ООД по време на пътуването;
 • Представител на фирмата - партньор в Мароко.


Цената не включва:

 • Летищни такси в размер на 255 евро към 07.01.2013 г. (подлежат на препотвърждение)
 • Бакшиши;
 • Напитки;
 • Разходи от личен характер;
 • Вечеря в „Rick’s Café” – 55 евро (по желание);
 • Фолклорна вечер с шоу програма в „Chez Ali’s Fantasia” – 55 евро (по желание);
 • Доплащане за единична стая - 150 евро;
 • Доплащане за вечеря - 15 евро на човек/ден.Необходими документи:
 

 •     Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на заминаване.

ЗА ДОСТАВЧИКА

Дрийм Холидейс БГ ООД

София, ул. Цар Калоян 6 , хотел Рила, офис 214

02/9506113

www.dreamholidays.bg

www.facebook.com


МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА

Не са намерени оферти.
Условия за ползване | RSS | BGtop
0.003131
© 2011-2021 Bezplaten.bg