Без предварително плащане!

Плащате на място, само с номера на ваучера. Научи още »

Абонирайте се

Оферти на e-mail и във Facebook

Предложете оферта

Открийте много нови клиенти

6 дневна екскурзия Загреб – Плитвички езера – Задaр – Шибеник – Сплит – Дубровник само за 542.80 лв

Това, което придава на Хърватия изключителния и неподправен чар, са Средиземно море, красивите градове, сгушени в склоновете на Динарските планини, равнините на Панония и уникалната природа. Тя предлага и прекрасни възможности за културен туризъм със своите пленителни средновековни градчета и пристанища с руини от времето на древна Гърция, Римската империя и Венецианската република, които и придават уникална идентичност.

 • Оригинална цена
  590.00 лв
 • Цена за теб
  542.80 лв
 • Спестяваш
  47.20 лв
 • Отстъпка
  -8%
-8%
Твърде късно! Офертата е изтекла :(
Вижте какво е актуално сега »

ПОДРОБНОСТИ ЗА ОФЕРТАТА

Дата на екскурзията: 01.06.2013 – 06.05.2013 г.

1 ден Тръгване от Бургас, Сливен, Пловдив, Пазарджик (с/у допълнително доплащане) и  от международна автогара „Сердика”  София в 7.00 ч. за Будва. Нощувка преди Будва.

2 ден Закуска. Градът Будва е известнa туристическа дестинация и привлича туристите със плажовете, нощния живот и средиземноморската си архитектура. Обиколка на старата част с цитаделата, църквите Св. Тройца и Св. Иван. Продължаване за Котор – едно изумително съчетание от планина и море. Разходка в Котор с разглеждане на църквата Св Николай Чудотворец,  църквата Св. Мария, Католическата катедрала Св. Трифон и Часовниковата кула. Отпътуване за един от бисерите на света наричан Перлата на Адриатика – Дубровник. Вечеря и нощувка.

3 ден Закуска  Разглеждане на Дубровник с екскурзовод. Крепостни стени и кули, тесни улички, фонтани, катедрали, часовникови кули, каменни плочи, манастири и църкви. Това е градът на най-красивите кафенета на открито. Разглеждане на Княжев двор, паметника на Орландо /1418г./, улица Страдун, черквата “Св. Спас”, Францисканския манастир, Доминиканския манастир, черквата “Св. Влах” – светецът, защитник на града. Част от задължителната програма е Дворецът на Принцовете, построен от Онофрий делла Кава в готическо-ренесансов стил на мястото на предишния дворец от XII-XIII в. Свободно време или по желание екскурзия до о. Локрум (допълнително доплащане). Вечеря и нощувка.

4 ден Закуска Отпътуване за Сплит административен център на Сплитско-далматинска жупания. Разходка (около 3ч.) с разглеждане на величествения дворец на Диоклециан и дворецът на папската фамилия превърнат в градски музей, Катедралата, разходка в стария град. От 1420 г. като част от Венецианската империя Сплит претърпява нечувал просперитет, най-вече заради търговското си пристанище. Към съществуващите римски и ренесансови постройки през следващите 400 г. са добавени пищни готически дворци и храмове. Свободно време и отпътуване за Шибеник. Малкият град с население от около 50 000 души се намира в дълбок залив на адриатическото крайбрежие на 80 км. северно от Сплит и на 300 км. от Загреб. В него всяка епоха е оставила своите културни паметници. Средиземноморски климат, тесни и стръмни улички, водещи до атрактивни площади, съчетали модерни магазини със стилна архитектура на отминали векове. Шибеник крие в сърцето си една истинска принцеса от мрамор и варовик – Катедралата, посветена на Св. Яков. Строителството й е извършено на три етапа между 1431 и 1536 година, т.е. е отнело малко над 100 години. Свободно време.  Отпътуване към най-големия далматински град Задар (60 хил жит.) споменаван още през 4 в. пр. н. е. Този много богат с исторически паметници град има и важно икономическо значение.  Разходка с разглеждане на църквата Св. Михайл; градската кула; църквата Св. Мария; катедралата Св. Анастасия. Нощувка в района на Задар.

5 ден Закуска и отпътуване за Плитвички езера - серия от 16 планински езера. Едно прекрасно място, което ще ви накара да се почувствате като попаднали в Рая, като акустирали на романтичен остров, за който само сте мечтали. Спиращи дъха гледки и неповторимо изживяване ще оставят дълбока следа в спомените ви. През 1949 година са обявени за национален парк, а от 1979 г. е включен в списъка на ЮНЕСКО на световното наследство. Езерата се делят на Горни и Долни. Най-високото от тях - Прошчанското езеро, се намира на 639 м надморска височина, а най-ниското - Новаковича брод, е на 503 м Към природните ценности на парка спадат и 20 пещери. Повечето от пещерите са в района на Плитвица, като особен интерес представляват пещерите в шуплестия варовик, възникнали под водопадите. Престой (около 4 ч.) Отпътуване за Загреб. Вечеря и нощувка

6 ден Закуска Разходка в Загреб (около 2 ч.) разглеждане на централния площад Бан Йосип Йелачич, стария Градец с църквата Св.Марко , Катедралата на Каптол до колоритния пазар Долац. Отпътуване за България. Пристигане в Софгия около 21.00 ч.

Цена на ваучера включва:  

 • 5 нощувки (1 – Загреб; 1 – Задар, 2 – Дубровник; 1 - преди Будва) ;
 • 5 закуски + 4 вечери;
 • Транспорт с автобус 3 звезди и транспортни разходи;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Водач от фирма Валери 90.


Цената не включва:

 • Музейни такси ;
 • Застраховка (около 10 лева на човек)

Отстъпки:

 • деца до 11.99 г. => 30%, при настаняване с двама възрастни;
 • деца до 17.99 г. => 3% от пакетната цена;
 • студенти и пенсионери => 2% от пакетната цена;
 • за пътували минимум 2 пъти с фирмата => 2% от пакетната цена;

Могат да се ползват само два вида отстъпки!!!

При неосъществявяне на екскурзията, фирмата уведомява клиентите 7 дни преди датата на тръгване.
По чл.42 от ЗТ застраховката е направена в QBЕ № 0650000093
 

ЗА ДОСТАВЧИКА

Tуристическа агенция ВАЛЕРИ 90

гр. София, ул. Позитано №9

02/953 26 90

www.valerytours.com


Условия за ползване | RSS | BGtop
0.004626
© 2011-2021 Bezplaten.bg