Без предварително плащане!

Плащате на място, само с номера на ваучера. Научи още »

Абонирайте се

Оферти на e-mail и във Facebook

Предложете оферта

Открийте много нови клиенти

Рефлексотерапия и спа пакет само за 18 лв. вместо за 40 лв.

Рефлексотерапията е практикувана от хилядолетия в Западна Азия, Япония и Китай и се основава на теорията, че съществуват определени точки, разположени на дланите и ходилата, които съответстват на вътрешните органи и други части на тялото.

Прилагането на натиск върху тези рефлексогенни зони стимулира енергийния поток в тялото, подобрява функционирането на нервната система и кръвоснабдяването, освобождава напрежението и подпомага работата на органите.

 • Оригинална цена
  40.00 лв
 • Цена за теб
  18.00 лв
 • Спестяваш
  22.00 лв
 • Отстъпка
  -55%
-55%
Твърде късно! Офертата е изтекла :(
Вижте какво е актуално сега »

ПОДРОБНОСТИ ЗА ОФЕРТАТА

Рефлексотерапията е такъв вид терапия, при който, чрез третиране на определени зони на повърхността на тялото се оказва въздействие върху определени вътрешни органи и структури, които обикновено са далеч от мястото на въздействие. Съществуват различни области в човешкото тяло, където в събран вид са проектирани тези рефлекторни зони. Това са дланите, ушните миди, лопатките, областта на гръбначният стълб и други. За всяка от тези области има разработена система , която определя локализацията на рефлекторните зони, методите на въздействие, както и терапевтичните ефекти.

Безспорно обаче една от областите има водещо значение. Това именно е областта на ходилата. Нейната обширност, ясната локализация на зоните, както и безспорно доказания терапевтичен ефект, я правят една от най-често използваните терапии в рефлексологията, като често под името рефлексотерапия се разбира именно терапията чрез въздействие върху рефлекторните зони по ходилата!

Това е и терапията на която ще спра вниманието ви, и терапията, която ще имам предвид по-надолу използвайки термина рефлексотерапия. Множество зони на стъпалото са поставени в особено рефлексно отношение към определени части на тялото и неговите органи. Това се констатира, както при диагностицирането, така и при терапията. За съжаление обаче много хора гледат на стъпалата си като на последното нещо за което трябва да полагат грижа. Те често са поставени в тесни, непроветливи и неудобни обувки, притиснати, изранени, загрубели. А те се явяват една структура имаща голямо значение като изходен пункт за откриване на тревожен сигнал и за лечебна намеса.

Естествено обработката на стъпалата в началото предизвиква учудване у много от пациентите, особено когато проблема е съвсем на друго място, но после, следа като се усети болезненото, но благотворно усещане и се изпита терапевтичния ефект, скептицизма бързо изчезва. Особено ценно и необходимо е обработването на стъпалата при една определена серия от страдания като, проблеми с опорно-двигателния апарат, увреди на гръбначния стълб, на междупрешленните хрущяли, при смущения в дихателната, храносмилателната и пикочо-половата системи, при проблеми в развитието на децата и ред други.

Болезнеността на определена зона на стъпалото може да говори за няколко неща:

-първо, за претоварване и травмиране на самите тъкани и структури на стъпалото.

-второ, за проблем в органа, чиято зона е чувствителна. Този проблем ,от своя страна, може да се дължи на:

-натоварване на органа в незначителна доза, или наличие на по-ранна увреда.

-моментно функционално претоварване на съответния орган, на очите, при прекалено гледане на телевизия, на сърцето, при силен емоционален стрес, на черния дроб, при препиване и т. н.

-функционално заболяване на дадения орган, трайно отклонение от физиологичните норми, подлежащо на връщане към нормата.

-органично заболяване на съответния орган, обикновено увредата е необратима, но може да се работи за компенсаторно вкарване на увредения орган във физиологични норми на действие.

ЗА ДОСТАВЧИКА

AMARA

София, бул. Витоша 45, ет. 1

0898 391491

www.amara.bg


Условия за ползване | RSS | BGtop
0.004175
© 2011-2021 Bezplaten.bg