Без предварително плащане!

Плащате на място, само с номера на ваучера. Научи още »

Абонирайте се

Оферти на e-mail и във Facebook

Предложете оферта

Открийте много нови клиенти

Продава се перфектен равен парцел един декар в центъра на село Горни окол с със стара къща - 44 хил. лв, вместо за 50 хил. лв.

Стара къща за сериозен ремонт на един етаж и мазе със здрави каменни основи и с парцел близо 1000кв.м. ограден от всички страни. Целогодишен достъп по асфалтов път, постоянно живущи в съседство. Имота се намира в центъра на селото. От София до Горни около можете да стигнете по пътя за Панчарево - Кокаляне - Долни Пасарел посока Самоков. Климата в селото е страхотен, а близостта до язовир Искър прави селото удобна локация за почивка, риболов и отдих сред борова.

 • Оригинална цена
  50000.00 лв
 • Цена за теб
  44000.00 лв
 • Спестяваш
  6000.00 лв
 • Отстъпка
  -12%
-12%
Твърде късно! Офертата е изтекла :(
Вижте какво е актуално сега »

ПОДРОБНОСТИ ЗА ОФЕРТАТА

Горни Окол е село в Западна България. То се намира в Община Самоков, Софийска област. Село Горни окол се намира на на 45км от София, 26км от Боровец и на 17км от гр.Самоков. Разположено е в източната част на Плана планина, край малката Вуйна река (наричана още Околска река), приток на Искър, на височина около 950 м. Климатът е умереноконтинентален с планинско влияние. Канеленоподзолисти и кафяви горски почви са характерни за района. Сведения за селото има в османския регистър от 1576 г. Предполага се че на днешното място е заселено след чумна епидемия.

Килийно училище е открито в селото преди 1835 г., начално - преди Освобождението през 1878 г. Запазена е църквата "Свети Пророк Илия", строена на два етапа, вторият през 1857 г.. Църквата е зографисана богато отвътре от един от най-видните представители на Самоковската художествена школа, Никола Образописов, чиито стенописи красят още Бельовата църква и Метоха в град Самоков, Рилския манастир и други. Негов помощник при зографисването е синът на прочутия български художник Захари Зограф, бъдещият голям общественик Христо Зографски. Църквата е национален паметник на културата с архитектурна и художествена стойност.
Източно от селото на естествено защитено място, наричано още Градището, има останки от крепост с три пояса стени с кули и ровове, а непосредствено до него (южно и източно) - следи от голямо селище. Тук са намирани много фрагменти от керамика, тухли и керемиди, стъклени и метални предмети и монети, които позволяват да се определи времето на съществуването му - Х-XII в.

Повече информация:

ЗА ДОСТАВЧИКА

ТБМ2

София, бул. Д-р Петър Дертлиев 42, ет.3, офис.8

02/ 925 00 29

www.tbm2.net

www.facebook.com


Условия за ползване | RSS | BGtop
0.004394
© 2011-2019 Bezplaten.bg