Без предварително плащане!

Плащате на място, само с номера на ваучера. Научи още »

Абонирайте се

Оферти на e-mail и във Facebook

Предложете оферта

Открийте много нови клиенти

Еднодневна екскурзия до Пещера Съева дупка, пещера Леденика и Враца само за 23 лв, вместо за 32 лв

Подарете си незабравимо приключение до Пещера Съева дупка, пещера Леденика и Враца и се възползвайте от изгодното предложение на Глобал тур.

 • Оригинална цена
  32.00 лв
 • Цена за теб
  23.00 лв
 • Спестяваш
  9.00 лв
 • Отстъпка
  -28%
-28%
Твърде късно! Офертата е изтекла :(
Вижте какво е актуално сега »

ПОДРОБНОСТИ ЗА ОФЕРТАТА

Ваучерът включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус
 • Екскурзоводско обслужване на Български език
 • Застраховка

Отпътуване на 06.10.2012 г. от площад „Александър Невски“ в 07:30 часа.

В тази екскурзия ще видите:

Пещерата Съева дупка, която се  намира на 11 км западно от Ябланица и на 2 км южно от село Брестница Ловешко. Съева дупка е на около 3,5 милиона години. Наречена е “подземната перла”, защото е една от най-красивите пещери в България.

В началото на пещерата е „Преддверието“, където са открити глинени съдове,огнище, кости от животни, монети от времето на император Антоний. Следва първата пещерна зала, която е получила името „Купена“ от високия 3,5 м каскаден сталагмит, приличаш на купа сено. Във втората зала- „Срутището“ има огромни скални блокове, достигащи височина над 3 м. Тук е сталактона наречен „Дебелата Берта“, защото напомня голямо оръдие. В „Срутището“ се намира и така наречения „Орган“, който при удар на всяка отделна част издава отделен тон. Третата зала се нарича „Харманът“. Тя е с червеникави блестящи образувания. Тук акустиката е невероятна и залата е използвана за записи на някои хорови състави. Северозападно от „Хармана“ са разположени още две невероятно красиви зали- „Белият замък“ и „Космос“. Пещерата е осветена, обезопасена и има много добри екскурзоводи, познаващи всяка нейна приказна форма.

Продължаваме по пътя, който ни отвежда до Враца.

Враца е най-големият град в Северозападна България. Намира се на 112 километра северно от София , в полите на Западна Стара планина. Носи името на прохода „Вратцата” – уникално място с високи стотици метри каменни стени, дало и името на планината Врачански Балкан, където е обособен един от 10-те природни парка в страната. В списъка на 100-те национални туристически обекти.

Другата емблема на Враца е отново сред висините на Балкана. На връх Околчица на 2 юни 1876 година е последната битка на Ботевата чета.

Това е приносът на поета-революционер и неговите сподвижници в борбата за национално освобождение от османско робство по времето на Априлското въстание. Христо Ботев загива в драматичните дни на въстанието, а в подножието на планината, в падината Йолковица на естествена канара издълбан върху нея надпис посочва лобното му място.

Артефакти от богатото минало на Враца са събрани в Регионалния исторически музей с галерия, чиято сграда се намира в централната част на града. Ценна в него е сбирката, посветена на Христо Ботев. С документи, оригинални предмети, фотоси и картини е представена революционната дейност на възрожденския поет.

Интерес представлява и най-голямото съкровище откривано в българските земи - Рогозенското. То съдържа 165 сребърни и позлатени съдове, от които фиалите са 108 на брой - два пъти повече от всички подобни предмети в музеите на Европа.

Към музея работи и художествена галерия, носеща името на художника Иван Фунев. Създадена е през 1956 година и днес съхранява над 1500 художествени творби от различни жанрове.

В централната градска част ще видите един от символите на Враца -  Кулата на Мешчиите от 16 век.
Тук е и Куртпашовата кула, която създава впечатлението за средновековен замък. Тя е една от няколко подобни, съществували през турско време.

Враца е изходен пункт за най – богатата зона на пещери в страната.

Отпътуване за София. Пристигане на пл. Ал. Невски след 20:00 ч.

Ваучерът не включва:

 • Входни такси
 • Обяд, кафе и други напитки не са включени и се заплащат допълнително
 • Екскурзоводско обслужване на Руски / Английски / Немски 10 Евро

Деца и ученици до 18 години трябва да бъдат придружени от възрастен.
Агенцията си запазва правото за промяна в поредността на изпълнение на програмата.

 

ЗА ДОСТАВЧИКА

Глобал Консулт БГ ЕООД

ул. Пиротска № 5

02 417 0 555

globaltour.bg

www.facebook.com


Условия за ползване | RSS | BGtop
0.006405
© 2011-2019 Bezplaten.bg